Foto: wevewe
toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu občas kuknúť...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maso si nasolime a nechame pol hodinu odlezat. Zatial si pripravime zmes na potieranie tak, ze zmiesame olej, horcicu, prelisovane struciky cesnaku, provensalske korenie a kmin. Maso potrieme hrubou vrstvou tejto zmesi (nepouzijeme vsak vsetko, nechame si aj na dalsie pouzitie), vlozime do vymasteneho pekaca a podlejeme 1,5 dcl vyvarom.
- 2
Pecieme 2 hodiny pri 180 stupnoch, obcas skontrolujeme, oblejeme vypekom, otocime maso na druhu stranu a potrieme horcicnou zmesou. Vela pozornosti mu venovat netreba, spravi sa to samo ;-) My mame radi vela stavy, takze ja si pripravim 1/2 l vyvaru a ku koncu pecenia to prilejem do pekaca.
- 3
Masko pokrajame na platky a podavame s dusenou kapustou a knedlou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Postupoval som podľa receptu až po pokrájanie mäsa na plátky. Pre mňa bolo mäso pomerne suché a tvrdšie. V pretlakovom hrnci som upražil na drobno pokrájanú jednu cibuľu, zalial výpekom a zbytkom bujónu, dolial asi 2 deci vody, do toho poukladal nakrájané plátky pekne upečeného mäsa a dusil cca 3/4 hodiny. Potom ma čakalo len gurmánske prekvapenie. Super chuť! Podľa prílohy je možnosť výpeku zahustiť klasickým spôsobom. Táto kombinácia i keď trošku náročnejšia na čas, stojí za to ju vyskúšať. Odporúčam!